FC Groningen verliest ondanks goed spel van Feyenoord

FC Groningen heeft zondagmiddag in De Kuip met 2-1  van Feyenoord verloren. Virgil van Dijk maakte een Rotterdamse voorsprong nog onschadelijk, maar vijf minuten voor tijd scoorde Pelle met zijn tweede treffer van de wedstrijd de Rotterdammers in veilige haven.

Eerste helft    

Feyenoord begon het beste aan de wedstrijd. De Rotterdammers waren in de beginfase al enkele keren in de buurt van de goal van Luciano, maar tot grote kansen leidde dat niet. Groningen tikte vooral achterin de bal rond. Eenmaal op het middenveld was de bal snel weer voor de thuisploeg. Het eerste schot op doel van Feyenoord kwam na een kwartier spelen. Jean-Paul Boëtius schoot de bal vanaf de rand zestienmeter hoog over.

Een minuutje later was er het eerste doelgevaar van FC Groningen. De Leeuw kreeg de bal voor zijn voeten na een hoekschop van Kirm. Hij kon de bal niet goed controleren, waardoor Mulder de bal gemakkelijk kon oppakken.

Groningen kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. De beste mogelijkheid was voor Género Zeefuik. Met een verdediger in de rug lukte het de spits niet om tot een schot te komen, waardoor de wedstrijd na een halfuur nog geen echte kansen had opgeleverd.

Groningen bleef het laatste kwartier voor rust ook goed op de been. Beide ploegen wisten in dat kwartier niet meer gevaarlijk te worden. Vooral achterin stond het bij FC Groningen goed. Vooral Virgil van Dijk bracht de nodige rust in de defensie van de bezoekers. Vlak voor rust probeerde Groningen nog een keer via de counter gevaarlijk te worden, maar Burnet kon de bal net niet controleren.

Tweede helft 

Groningen begon ook de tweede helft weer goed. Na tien minuten spelen in de tweede helft was er wel het eerste gevaar voor de goal van Luciano. Vilhena probeerde het met een afstandsschot die naast de goal van de Braziliaanse goalie vloog. Niet lang daarna kwam Feyenoord op voorsprong. Graciano Pellé kopte de bal binnen na een hoekschop 1-0.

Een kwartier voor tijd kwam FC Groningen op 1-1. De bal belande op zo’n acht meter voor de goal voor de voeten van Virgil van Dijk. De verdediger haalde verwoestend uit en zo stond Groningen weer op gelijke hoogte.

Tien minuten voor tijd had FC Groningen op voorsprong moeten komen. Na een goede actie van Kirm belande de bal aan de rechterkant voor de voeten van Leandro Bacuna. Hij gaf de bal voor op Michael de Leeuw, die de bal alleen maar hoefde binnen te tikken. De Leeuw miste de bal volledig waardoor de stand in De Kuip gelijk bleef.

Feyenoord voerde de druk daarna op om toch de beslissing te forceren. De Rotterdammers deden dat door veel ballen de zestien in te slingeren in de hoop dat er een Feyenoorder tegenaan liep. Dat leverde vijf minuten voor tijd dan ook een treffer op. De bal belandde weer bij Graciano Pelle, die vrij voor Luciano opdook. De Italiaanse spits had geen moeite om Luciano te passeren 2-1.

Ondanks een klein slotoffensief lukte het Groningen niet meer om wederom op gelijke hoogte te komen. Hierdoor ging ook de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren. FC Groningen staat halverwege de competitie op de elfde plaats.

FC Groningen vervolgd op 20 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Opstellingen
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Immers, Clasie, Vilhena (81′ Vormer); Schaken (63′ Verhoek), Pellè en Boëtius (88′ Nelom).
FC Groningen: Luciano, Kappelhof, v.Dijk, Kwakman, Burnet, Kirm, Kieftenbeld (56′ Ajilore), Sparv, Schet, de Leeuw (80′ Zivkovic), Zeefuik (59′  Bacuna)

Statistieken
Scheidsrechter: Bjorn Kuipers
Toeschouwers:
Gele kaarten: Bacuna
Scoreverloop: 58′  Pelle 1-0, 75′ Van Dijk 1-1, 86′ Pelle 2-1.

Verslaggever Stefan Bleeker in gesprek met FC Groningen trainer Robert Maaskant.

Michael de Leeuw hield een ‘klote-gevoel’ over aan de wedstrijd.

Verslaggever Stefan Bleeker in gesprek met Virgil van Dijk.

 

Deel dit artikel: