FC Groningen met tien man gelijk tegen VVV

FC Groningen heeft zaterdagavond met 0-0 gelijk gespeeld tegen VVV-Venlo. Al nu vijf minuten spelen kreeg Leandro Bacuna voor een lichte overtreding de rode kaart, waardoor Groningen bijna de hele wedstrijd met tien man moest spelen. Gescoord werd er dus niet.

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Venlo. Cullen dook voor Luciano  op, maar de doelman was snel bij de bal, waardoor het een hoekschop werd. Na zes minuten kreeg FC Groningen met een enorme domper te maken. Leandro Bacuna kreeg een rode kaart na een overtreding op Otsu. Bacuna miste de bal, maar de rode kaart was veel en veel te zwaar gestraft.

FC Groningen probeerde daarna het spel te blijven maken. VVV loerde op de counter en was via Joppen het dichtst bij een doelpunt. Groningen werd na een hoekschop gevaarlijk, maar de voorzet werd door iedereen gemist.  Even later mocht Groningen het weer proberen via een hoekschop. Michael de Leeuw met een omhaal te scoren, maar de bal zeilde over.

Halverwege de eerste helft werd VVV gevaarlijker. Cullen kreeg na zesentwintig minuten spelen de kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. Oog in oog met Luciano faalde de spits van VVV. Vijf minuten voor rust probeerde Zeefuik het met een schotje van de rand zestien, maar dat was een makkelijke prooi voor Mäempää. Vlak voor rust was het Ricky van Haaren die VVV bijna op voorsprong zette. Van twintig meter haalde de middenvelder uit, maar hij raakte de paal, waardoor de bal weer in het veld kwam.

Tweede helft

De eerste kans na rust was voor VVV. Cullen schoot in kansrijke positie tegen het been van Kappelhof aan, waardoor de bal naast ging. Groningen kwam er in de beginfase na rust totaal niet meer uit. VVV dicteerde waardoor Groningen zich beperkte tot verdedigen.

Groningen ging daarna met meer opportunisme spelen. Waardoor het spelbeeld zich weer omdraaide. De scheidsrechter maakte zich steeds minder populair in de Euroborg. Maaskant had aanmerkingen op zijn leiding en Gözübüyük toonde hem een bandje met daarop het woord ‘respect’. Dat kwam de arbiter op een heftig fluitconcert te staan.

VVV kwam in de zeventigste minuut bijna op voorsprong. Een voorzet van Cullen werd bijna binnengelopen door Van Haaren. Op het nippertje kwam er een verdediger van FC Groningen tussen, waardoor het gelijk bleef in de Euroborg.

Bij Groningen vloeide langzaam de kracht weg, terwijl VVV kansen bleef creëren in de slotfase. Die kansen waren echter niet besteed aan Nwofor en Van Haaren. In de ultieme slotfase kreeg VVV nog twee grote kansen via Van Haaren (redding Luciano) en Fleuren (naast). Die gingen er niet in, waardoor het duel eindige zoals die begon.

Opstellingen
FC Groningen: Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Ajilore, De Leeuw (85′ Zivkovic), Van Moorsel (80′ Kieftenbeld); Kirm (51′ Bos), Zeefuik, Bacuna.
VVV Venlo: Mäenpää, Joppen, Röseler, Seip, Fleuren, Maguire (65′ Wildschut), Radosavljevic, Van Haaren, Otsu (76′ Nwofor), Linssen, Cullen (86′ Bergkamp).