Groninger Studentenbond vechtend over straat

nieuws

Een lid van de Groninger Studenten Bond beschuldigt het bestuur van de bond van fraude. Het gaat om geld wat de GSB gekregen heeft van de Universiteit. Het bestuur van de bond royeerde onlangs een aantal kandidaat-bestuursleden, sindsdien gaan de verwijten over en weer.

De gemeente gaat nu onderzoeken of de studentenbond gefraudeerd heeft met geld wat ze heeft gekregen van de gemeente. Dat schrijft de gemeente in een brief aan de raad. Het geld was bedoeld voor het opzetten van een huurteam dat studenten bij moest staan voor het bepalen van de hoogte van hun huur. De RUG laat weten dat ze jaarlijks bekijkt of de subsidies aan de studentenorganisaties terecht zijn verstrekt. De gemeente wil eventueel het teveel betaalde geld terugvorderen.

Uit de brief blijkt ook dat voormalig wethouder Frank de Vries die subsidie van 13.000,- euro aan de GSB heeft toegekend hoewel de raad het daar niet mee eens was, hij verkeerde in de veronderstelling dat de raad voor de toekenning van de subsidie was. De toezegging was de deur al uit voor het raadsbesluit viel.