Verdacht pakket Europapark was een vergissing

nieuws

Een 39-jarige man uit het Noord Hollandse Bergen heeft bekend dat hij maandag het verdachte pakketje onder een auto van een vrouw uit Assen heeft geplakt.

Vanwege het pakket, bij enkele kantoren op het Europapark, werden de panden ontruimd, de omgeving afgezet en werd zelfs het Explosieven Opruimings Commando er bij gehaald. De politie was er de hele dag zoet mee.

De politie wil niet kwijt waarom de man het gedaan heeft. Wel zei de politie dat de man het pakket onder de verkeerde auto heeft geplakt en dat hij ‘een erg slechte rechercheur’ heeft gespeeld. De kosten van de hele politie-inzet kunnen ook niet op de man verhaald worden. Hij heeft weliswaar schuld bekend, maar het was niet de bedoeling dat het pakket zoveel commotie zou opleveren.  De man heeft een proces verbaal gekregen en kon daarna naar huis.