Steun voor wethouder Elly Pastoor groeit (update)

De steun voor wethouder Elly Pastoor van de PvdA blijft groeien. De Jonge Socialisten hebben posters verspreid met de oproep om Pastoor tijdens de ledenvergadering volgende week te steunen. Dat gebeurt onder het motto: Laat wethouder Pastoor haar klus afmaken. Eerder sprong raadslid Randy Martens al voor Pastoor in de bres.

De PvdA werd in het rapport Tichelaar negatief neergezet. Intimidatie, roddel en achterklap zou aan de orde van de dag zijn. Conclusie was dat de kopstukken allemaal moesten opstappen, waaronder Elly Pastoor. Volgens Erwin Krol, voorzitter van de Jonge Socialisten heeft Elly Pastoor het juiste profiel voor een wethouder. Dat profiel hadden sommige niet volgens Krol. ”We hebben niet voor niks 2 week geleden afscheid genomen van 2 kopstukken”. Daarmee doelend op het vertrek van wethouders Arjan de Rooij en Frank de Vries.

De Jonge socialisten laten het er niet bij zitten en zijn strijdvaardig. ”Volgende week tijdens de Algemene Ledenvergadering dienen we een motie in om Pastoor toch wethouder te laten zijn”. Ook ging hij in op de kritiek die Spakman had op fractielid Randy martens. ”de actie van Spakman is weer een voorbeeld van intimidatie en een verkeerde cultuur”.