‘Provincie moet tramdossier sluiten’

nieuws

Openbaar Vervoer-deskundige Arthur Kamminga vindt dat de provincie het tramdossier moet sluiten en de gemeente niet moet dreigen met financiële represailles. Volgens Kamminga zijn er genoeg alternatieven die nooit serieus zijn onderzocht.

Kamminga vindt de brief die het provinciebestuur de gemeente heeft gestuurd een vorm van “bestuurlijke sabotage” van een democratisch proces. Door te dreigen met dure alternatieven en de ontwikkelkosten, probeert Gedeputeerde Staten zijn zin door te drijven, terwijl volgens Kamminga altijd duidelijk was dat de gemeenteraad zowel als provinciale staten, de plannen nog moesten goedkeuren. Volgens Kamminga schaadt de brief het aanzien van de politiek.

Kamminga is het ook niet eens met analyse van de provincie dat de alternatieven voor de Regiotram duurder uitvallen. Volgens hem zijn er voldoende goedkope en realistische alternatieven denkbaar.

De OV-specialist roept de provincie op om “constructief en rationeel vooruit te kijken naar de gemeenschappelijke toekomst van Stad en Provincie op een verantwoorde manier worden verbeterd.”