Sneu gelijkspel FC Groningen tegen Feyenoord

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Feyenoord. FC Groningen was werkelijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Bacuna en van Dijk scoorden voor Groningen. Twee minuten voor tijd scoorde Martins Indi de onverdiende gelijkmaker.

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Ruben Schaken gaf na vijf minuten voetballen goed voor, maar de bal was net te strak voor Immers, waardoor Van Dijk de bal tot hoekschop kon verwerken. Even later was het dan wel raak voor Feyenoord. Cissé stoomde vanaf de linkerkant richting de goal van Luciano en rondde prachtig af: 0-1. De doelpuntenmaker raakte bij zijn goal geblesseerd waardoor hij werd vervangen door Wesley Verhoek.

FC Groningen kwam na een klein kwartier spelen weer op gelijke hoogte. Leandro Bacuna schoot een vrije trap keihard achter Lamprou: 1-1. De bal vloog dwars door de muur, waardoor de goalie van de Rotterdammers kansloos was. Een paar minuten later was Groningen zelfs dichtbij de voorsprong. Een kopbal van Michael de Leeuw ging net voorlangs.

Na 25 minuten kwam Feyenoord met tien man te staan. Kongolo hield Zeefuik vast waarna de Feyenoorder zijn tweede gele kaart ontving. En voor de derde keer dit seizoen kwam FC Groningen voor rust met een man meer te staan. FC Groningen bleef daarna de bovenliggen partij, maar tot grote kansen resulteerde dat niet.

Toch kwam Groningen in de blessuretijd van de eerste helft nog op voorsprong. Virgil van Dijk veranderde een schot van Maikel Kieftenbeld, met zijn scheen van richting, waardoor Lamprou voor de tweede keer geklopt werd: 2-1.

Tweede helft

Na tien minuten spelen in de tweede helft ging Zeefuik geblesseerd van het veld, met een hoofdwond. Het is nog niet duidelijk hoe erg zijn blessure is, maar na de wedstrijd kampte de aanvaller met hoofdpijn en duizeligheid. Texeira verving hem.

Drie minuten later was de eerste grote kans van Texeira al te noteren. Een goede voorzet van Kirm raakte de Uruguayaan net niet goed genoeg, waardoor de bal door een Feyenoorder tot corner werd verwerkt. Weer een paar minuten later schoot De Leeuw van dichtbij over. Feyenoord kon daar maar heel weinig tegenoverstellen en bracht Luciano niet in de problemen.

Groningen bleef in die tweede helft de bovenliggende partij. En via Kieftenbeld (afstandsschot) en Texeira (kwam net niet bij de bal), had FC Groningen de mogelijkheid om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Toch was het Feyenoord dat twee minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Na een vrije trap van Janmaat, kwam de bal voor de voeten van Martins Indi. Hij haalde uit en de bal belandde in de verre hoek achter Luciano: 2-2

Door het gelijkspel staat FC Groningen op de achtste plaats in de eredivisie.

Opstellingen

FC Groningen:  Luciano; Bacuna, Van Dijk, Kwakman, Kappelhof; Kieftenbeld, De Leeuw, Sparv; Schet (87′ Van Moorsel), Zeefuik (60′ Texeira) en Kirm.
Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Martins Indi, Clasie (69′ Filhena), Leerdam, Immers, Nelom, Pellè, Cissé (12′ Verhoek), Kongolo en Schaken (88′ Achabar).

Statistieken

Scheidsrechter:  Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 22.500
Gele kaarten: Kongolo, Immers, Janmaat, Martins Indi (Feyenoord), De Leeuw, Kieftenbeld (FC Groningen)
Rode kaart: 26′ Kongolo (2x geel)
Scoreverloop: 8′ Cissé 0-1, 13′ Bacuna 1-1, 45+1 Van Dijk 2-1, 88′ Martins Indi 2-2