Rehwinkel: “Belangrijk dat vizier op toekomst wordt gericht”

Het is belangrijk dat het politieke vizier op de toekomst wordt gericht. Dat zegt burgemeester Peter Rehwinkel naar aanleiding van de ontstane crisis op het Stadhuis.

“Het is belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in een stevige coalitie die een breed draagvlak heeft in de gemeenteraad”, zegt Rehwinkel. “Daarbij is het belangrijk dat er niet naar de komende anderhalf jaar tot de verkiezingen wordt gekeken, maar ook dat er langere lijnen naar de toekomst worden getrokken. Op dit moment moet er goed in elkaar geïnvesteerd worden en moet de blik vooruit gericht worden.”

De ontstane crisis ontstond afgelopen woensdag toen coalitiepartijen D66 en SP bekend maakten niet langer een begroting te willen steunen waarin de plannen voor een tram zijn opgenomen. De wethouders van de overgebleven coalitiepartijen besloten daarop de eer aan zichzelf te houden en af te treden. “Het spijt mij dat dit College de eindstreep niet heeft gehaald. Ik heb dit ook uitgesproken voorafgaand aan de breuk en een beroep gedaan op de collega’s, maar helaas heeft dit niet mogen baten.”

Luister naar het volledige interview dat verslaggever Ecco van Oosterhout donderdag aan het eind van de middag met burgemeester Rehwinkel had: