PvdA denkt aan kinderwerktuin op Suikerunieterrein

nieuws
kinderwerktuin Paddepoel / foto: NDE Groningen

Als het aan de PvdA ligt krijgt de stad een vijfde kinderwerktuin, die mogelijk op het terrein van de voormalige Suikerunie komt. De partij vindt dat passen in het streven om Groningen de meest duurzame stad van Nederland te maken. Ook past het bij de mogelijke komst van de Floriade.

Groningen telt op dit moment drie kinderwerktuinen. Die zijn in Beijum, Paddepoel en Helpman. In september zal de gemeenteraad zo goed als zeker besluiten om een vierde tuin aan te leggen in het Westpark voor de wijken Vinkhuizen, Hoogkerk en Gravenburg. Het afgelopen jaar kwam ongeveer de helft van de kinderen in Groningen via een kinderwerktuin in contact met de natuur. Het Centrum van Natuur en Duurzaamheidseducatie (NDE) van de gemeente heeft een zogenoemde groene leerlijn opgezet waarbij de tuinen een belangrijke rol spelen.

Volgens de PvdA is de vierde kinderwerktuin, die er er waarschijnlijk volgend jaar ligt, een stap in de goede richting. Wat de sociaaldemocraten betreft, blijft het daar echter niet bij.