Nic. pakt belangrijke punten tegen Koog Zaandijk

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondagmiddag de eerste veldoverwinning van dit seizoen geboekt. In eigen huis werd Koog Zaandijk/Hiltex met 19 – 13 verslagen.

Dat de korfballers uit Koog aan de Zaan verslagen zouden worden leek in het begin van de wedstrijd nog onwaarschijnlijk. De ploeg van trainer Harold Jellema stond na tien minuten al op een 4 – 1 achterstand. Door een wijziging in de tactiek begon Nic. daarna sterker te spelen. Bij het rustsignaal leidden de groen witte-krijgers de wedstrijd met 9 – 5.

Ook in de tweede helft bleef Nic. goed spelen waardoor de wedstrijd relatief eenvoudig met 19 – 13 gewonnen werd. Friso Boode werd topscorer met zeven doelpunten. Rianne Echten scoorde zes keer. Door de overwinning staat Nic. nu op de vierde plaats in de Ereklasse A met drie punten uit vier wedstrijden.

Ook het tweede team van Nic./Alfa College deed zondagmiddag goede zaken. Tegen het tweede team van KZ/Hiltex werd er eenvoudig en met goed spel met 22 – 9 gewonnen.