Arjan de Rooij: Wethouders ‘onthutsend oncollegiaal’

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

“Onthutsend oncollegiaal”. Dat vindt fractievoorzitter Arjan de Rooij van de PvdA van de beslissing van wethouder Jannie Visscher van de SP en Ton Schroor van D66 om de gemeentebegroting 2013 niet te steunen. Volgens De Rooij is de kans groot dat het stadsbestuur uit elkaar valt.

Deze week hebben de vier collegepartijen PvdA, Groenlinks, SP en D66 overlegd over de begroting van volgend jaar, die binnenkort aan de gemeenteraad zou voorgelegd worden. SP en D66 wilden dat daarin geen geld meer opgenomen werd voor de tram.

Volgens De Rooij houden SP en D66 zich niet aan de gemaakte afspraken. De collegepartijen PvdA, GroenLinks, SP en D66 hadden afgesproken dat de tram alleen zou doorgaan als hij ‘betaalbaar’ was. Volgens De Rooij is nog steeds niet vastgesteld dat dat niet het geval is.

De Rooij is met name teleurgesteld dat beide wethouders de openbaarheid hebben gezocht om hun afwijzing duidelijk te maken. “Dat doe je niet in de media. Ze hadden hun bezwaren eerst in het college moeten bespreken,” aldus De Rooij. “Wat mij betreft betekent het afwijzen van de begrotingsplannen, dat ze hun deelname aan het college hebben opgezegd.”