Rehwinkel verbaasd over commotie ‘huldiging’ Kromowidjojo

Burgemeester Rewhinkel is verbaasd dat er in diverse media verhalen verschenen zijn dat er een strijd uitgebroken zou zijn tussen de gemeenten Groningen, Winsum en Eindhoven om olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo te huldigen. Volgens de burgemeester zijn de verhalen volledig uit de lucht gegrepen.

De verhalen in de media verschenen na de tweede gouden medaille van Ranomi Kromowidjojo. Groningen zou daarbij de strijd aangegaan zijn met de gemeente Winsum, waar ze geboren is en de gemeente Eindhoven waar ze nu woont. Groningen zou volgens de verhalen aanspraak maken op de huldiging omdat Kromowidjojo haar opleiding gekregen heeft bij zwemvereniging Trivia.

Volgens Rehwinkel heeft Groningen al voor het begin van de Spelen in Londen besloten om deelnemers aan de Olympische Spelen en Paralympics te ontvangen. Daarbij is echter geen sprake van een openbare huldiging. Op welke manier dat wel gebeurt, wordt het komende weekeinde in overleg met de sporters, de provincie en andere gemeenten besloten. Wat burgemeester Rehwinkel betreft zijn alle sporters welkom die zich bij Groningen betrokken voelen.

Sebastiaan Scheffer in gesprek met burgemeester Peter Rehwinkel:

Deel dit artikel: