Problemen rond overgang Kirm

sport

Er zijn wat problemen rond de overgang van Andraž Kirm van Wisla Krakow naar FC Groningen. Beide clubs verschillen van mening over de afspraken die er gemaakt zijn. FC Groningen schakelt wereldvoetbalbond FIFA in.

De bijna 28-jarige Sloveen doorstond woensdag de medische keuring. Groningen huurt hem voor één jaar en heeft daarna een optie van koop bedongen. Woensdagmiddag werd de club echter verrast door een mededeling van Wisla Krakow dat Groningen behalve een huursom ook het salaris van Kirm moet ophoesten, iets wat zeer ongebruikelijk is bij de huur van een speler.

Groningen zegt echter een getekende huurovereenkomst te hebben van de vice-voorzitter van Wisla, waarin daarover niets staat. De juristen van de club, werkgeversorganisatie FBO en de KNVB hebben ook naar de papieren gekeken en steunen de FC. Via de KNVB wordt nu bij de FIFA een tijdelijke overschrijving aangevraagd, zodat Kirm in ieder geval in Groningen mag spelen. De speler heeft zelf aangegeven dat hij niet voor Krakow wil uitkomen.