Meikermis mogelijk naar Damsterplein

nieuws
foto: Pixel Addict / Flickr.com

De meikermis op de Ossenmarkt verhuist mogelijk naar het nieuwe Damsterplein. De gemeente is hierover met de kermisbond in gesprek. Verder concludeert het stadsbestuur dat de nostalgische kinderkermis op het Guyotplein geen succes was en dat er geen vervolg komt.

De buurtvereniging van de Hortusbuurt heeft aangegeven dat zij de kermis niet in de buurt vinden passen. Ook het bedrijf Q-park, dat de parkeergarage onder de Ossenmarkt beheert, heeft zijn zorgen geuit dat het gewicht van de kermisattracties voor scheuren in de constructie kan zorgen. De gemeente heeft vastgesteld dat er geen sprake was van overschrijding van de geluidsnorm en dat er geen sprake is van beschadiging van de parkeergarage, maar neemt de bezwaren wel serieus.

Volgens de gemeente is het nieuwe Damsterplein een goed alternatief. De kermis rond Bommen Berend wordt hier bij wijze van proef al gehouden. Als de ervaringen positief zijn, gaat de meikermis mogelijk verhuizen.

Het Stadsbestuur is teleurgesteld over de nostalgische kinderkermis op het Guyotplein. Er kwamen nauwelijks bezoekers, terwijl de gemeente zo’n 5000 euro voor de huur van de attracties heeft betaald en ook kosten heeft gemaakt voor de aanleg van tijdelijke infrastructuur.