Gemeente belooft beterschap bij betalingen

nieuws

De gemeente Groningen streeft ernaar om rekeningen van het midden- en kleinbedrijf binnen 21 dagen te betalen. Dat schrijft het stadsbestuur in antwoord op vragen van de SP nadat bekend werd dat Groningen nota’s lang laat liggen.

Onlangs werd bekend dat Groningen in de landelijke top tien staat als het gaat om het te laat betalen van rekeningen van het midden- en kleinbedrijf. De gemeente zegt nu dat dat wel klopt, maar dat er daarbij uitgegaan van de cijfers van de laatste twee jaar, terwijl er het afgelopen half jaar het nodige verbeterd is op dit gebied.

De gemeente heeft er ook belang bij om de betalingsdiscipline te verbeteren. Er wordt namelijk op dit moment een wet voorbereid, waardoor gemeenten beboet kunnen worden als ze rekeningen niet binnen de wettelijke termijn van 30 dagen betalen. Het stadsbestuur zegt dat de gemiddelde betalingstermijn van rekeningen dit jaar op 22 dagen ligt en dat er nog maatregelen genomen worden om dit te verbeteren. Deze cijfers zijn overigens gebaseerd op alle rekeningen, en niet alleen die van het midden- en kleinbedrijf.