Popsector heeft kritiek op cultuurnota

nieuws
Foto: René Keijzer

De popsector in de stad wil een volwaardige ondersteuning van de gemeente. Dit schrijven de gezamenlijke Groninger popinstellingen in een reactie op de cultuurnota van de gemeente.

Met een dreigende subsidiekorting van 50.000 euro vreest de sector dat er geen geld meer is voor de ontwikkeling van nieuw talent. Er wordt in de cultuurnota van de gemeente vooral gesproken over poppresentaties, maar productie, educatie en ontwikkeling komen nauwelijks aan bod. De popinstellingen verwachten dat er meer gekozen moet worden voor een commerciëler aanbod en dat beginnende acts of artiesten minder de kans krijgen om op het podium te komen.

De popsector vindt dat dit niet strookt met de ambitie van de gemeente om Groningen als popstad te versterken.