Peter de Grote Festival van start

nieuws
Artistiek-leider Paul Komen van het Peter de Grote Festival. Foto: Sebastiaan Scheffer

Noord-Nederland staat de komende dagen in het teken van het Peter de Grote Festival. In totaal staan zo’n vijftig kamermuziekconcerten op het programma die gegeven worden op karakteristieke locaties in de drie noordelijke provincies.

Het Festival begint woensdagavond met een openingsconcert in het Prins Claus Conservatorium. Tijdens deze feestelijke opening presenteren de musici zich met een bloemlezing uit de diverse thema’s van dit Festival: De Schubertiade, de hoorn, Spanje, en de 150 geboortedag van Debussy. Behalve een concertreeks vindt er gelijktijdig ook de Summer Academy plaats. Dagelijks zijn er individuele lessen en masterclasses voor piano, viool, altviool, cello, contrabas, hoorn en zang te volgen die gegeven worden door musici die hun sporen al lang en breed verdiend hebben. Het volledige programma is terug te vinden op de website van het Festival.

Het Peter de Grote Festival duurt tot en met 4 augustus en staat onder artistieke leiding van Paul Komen.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer sprak met artistiek-leider Paul Komen van het Peter de Grote Festival en vroeg hem of de voorbereidingen goed verlopen: