Mollema wint Acht van Chaam

sport
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Wielrenner Bauke Mollema heeft woensdagavond de Acht van Chaam op zijn naam weten te zetten. De Acht van Chaam wordt traditioneel in de week na de Tour de France in het Brabantse dorp verreden.

Aan de wielerronde deden verschillende klassementsrenners mee die de afgelopen weken in de Tour de France te bewonderen waren. Onder andere Haimar Zubeldia en Frederik Kessiakoff waren door de organisatie gestrikt. De 15.000 mensen die op de ronde waren afgekomen werden getrakteerd op een wielerronde die tot op de meet spannend bleef.

Tom Veelers, Haimar Zubeldia en Bauke Mollema wisten te ontsnappen. In een sprint moesten zij uitmaken wie de sterkste werd. Uiteindelijk ging die eer naar Mollema die met een wiellengte voorsprong Veelers voor kon blijven. Voor de Groningse wielrenner is de prijs een mooie opsteker nadat hij twee weken geleden in de Ronde van Frankrijk na een valpartij de strijd op moest geven.

Deel dit artikel: