Mollema vijfde in eerste etappe Tour de France

sport
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Wielrenner Bauke Mollema van de Rabobank-formatie is zondag vijfde geworden in de eerste etappe van de Tour de France. De etappe die van Luik naar Seraing voerde werd gewonnen door de Slowaak Peter Sagan.

Mollema bleef bij de finish, die gelegd was op de Côte de Seraing, andere klassementsrijders als Alejandro Valverde en Robert Gesink voor. Het behalen van de vijfde plaats was volgens Mollema niet eenvoudig, zo liet hij na afloop weten. “Het was een gevaarlijke rit, waar ik goed doorheen ben gekomen.” De wielrenner doelt daarmee op een aantal valpartijen. Bij één van de valpartijen was teamgenoot Luis Leon Sanchez betrokken. Hij kon echter zijn weg vervolgen.

Een hoofdrol tijdens de eerste etappe was weggelegd voor het sextet Yohann Gène, Pablo Urtasun, Maxime Bouet, Nicolas Edet, Anthony Delaplace en Michael Morkoy. Zij reden de hele dag op kop en werden op acht kilometer voor de meet ingerekend. Op de slotklim ging als eerste Sylvain Chavanel ervandoor. Fabian Cancellara, Sagan en Edvald Boasson Hagen volgden. Sagen bleek uiteindelijk de sterkste te zijn. Cancellara werd tweede en behield de gele trui. Hagen werd derde.

Deel dit artikel: