FC Groningen speelt RWE Eemsmond aan gort

FC Groningen is zaterdag goed begonnen aan een reeks wedstrijden die voorbereiden op het komende seizoen. In Warfum werd met 16 – 0 van RWE Eemsmond gewonnen.

Het elftal van trainer Robert Maaskant stond na een kwartier spelen al met 3 – 0 voor tegen RWE, dat een selectie van spelers uit de gemeente Eemsmond op het veld bracht. Grote man bij de Groningers was Hyun Jun Suk die tot het rustsignaal vijf ballen in de touwen wist te schieten. Suk werd daarmee ook gelijk topscorer. Bij rust stond er een tussenstand van 8 – 0 op het scorebord.

In de tweede helft bracht Maaskant een compleet nieuw team in het veld. Qua score verloop maakte dat geen verschil want ook nu werd er acht keer gescoord. David Texeira scoorde driemaal. De wedstrijd werd bezocht door 1.600 voetbalfans.