Expositie Vroeger en Nu in provinciehuis

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

In het Atrium van het provinciehuis aan het Martinikerkhof is deze weken een bijzondere fototentoonstelling te zien. Op de expositie zijn foto’s van vroeger en nu te zien van illustere plekjes in de provincie.

De foto’s van vroeger zijn gemaakt door Jur Bosboom. Bosboom werkte van 1973 tot 2008 als fotograaf bij de provincie Groningen. De reportages die hij maakte gebruikte hij onder andere voor verzekeringswerk. Ook fotografeerde hij officiële ontvangsten van de Commissaris van de Koningin of bij recepties. Bosboom overleed plotseling op 14 april 2008.

Alex Wiersma heeft de afgelopen maanden een aantal plekken bezocht die door Bosboom gefotografeerd zijn en daar op precies dezelfde plek een foto gemaakt. Gerrit Vlasma die als stagiair actief is voor het Grafisch Centrum heeft in opdracht van de Kunstcommissie provincie Groningen een expositie samengesteld. Op de expositie zijn zeven oude en nieuwe foto’s te bezichtigen van onder andere het centrum in Leek en de brug over het Van Starkenborghkanaal bij Groningen. De expositie is tot eind augustus te bezichtigen.