Buslijn 82 gedeeltelijk terug

Busreizigers kunnen vanaf december weer gedeeltelijk gebruik maken van buslijn 82 van Roden naar Groningen. Dat laat de fractie van de SP in de gemeente Noordenveld weten.

Door bezuinigingen bij het OV-bureau Groningen Drenthe werd de lijn in januari van dit jaar geschrapt. Inwoners in de Drentse gemeente konden de plannen niet waarderen en begonnen een handtekeningenactie voor het behoud van buslijn 82 en 86. Die actie leverde 243 handtekeningen op. In januari wist de SP nog eens 2.300 handtekeningen op te halen.

De actie heeft als gevolg dat vanaf december er overdag weer bussen rijden op de route van lijn 82 op de uren dat lijn 86 niet rijdt. Ook zullen de overstaptijden op het Transferium in Hoogkerk verbeterd worden. Daarnaast zullen er meer bussen rijden in de spits en rijden de bussen op lijn 86 door naar het Hoofdstation in de stad.