Stadjers onverschillig over verdwijnen warenmarkt

Stadjers reageren vrij nonchalant op het plan van de Gemeente om marktkooplui van de Grote Markt te weren. Dat werd duidelijk na een rondvraag op de Grote Markt.

Mensen denken dat de ondernemers prima op andere plaatsen in de stad terecht kunnen en denken dat het voor hen wel mee valt. De marktkooplieden zijn bang dat ze hun omzet zien dalen.

De Gemeente maakte woensdag bekend dat ze van plan is om marktkoopmensen van de Grote Markt te weren zodra de oostwand en het Groninger Forum gereed zijn. Daarnaast moeten zij ruimte maken voor evenementen en terrasjes.

Deel dit artikel:

 1. mensen zullen snel merken dat de stad zonder markt dood is en moeten we dan aankijken tegen nog meer terassen?? terwijl de poffertjeskraam ook weg moet met een mooi terras? en wie gaat er naar het damsterdiep voor de markt?

 2. Zelf ga ik nooit de warenmarkt, maar voor die twee maanden per jaar dat de terrassen vol zitten hoeft de markt van mij niet weg.

 3. Misschien is het de stadjers die het niks kan schelen dat de markt weg gaat niet helemaal duidelijk waarom het de “GROTE MARKT” heet.
  Nog even en het veranderd nog van naam en dan heet het Grote Dekker of Grote Karin..
  Daar zit IK in elk geval niet op te wachten .
  En de meeste Groningers vast ook niet.
  Grote Markt moet de Grote Markt blijven..
  Punt.

 4. Waar doet de benaming Grote markt letterlijk eer aan ?? Of is het begrip “grote” een sinds de 19e eeuw een weggeinflatteerd begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *