OR Qbuzz teleurgesteld in politiek

De Ondernemingsraad van vervoersbedrijf Qbuzz is ernstig teleurgesteld in de politiek omdat de volksvertegenwoordigers niet gereageerd hebben op de open brief waarin de OR haar zorgen uitsprak over de kwaliteit van het openbaar vervoer. Dat heeft de Ondernemingsraad zondag bekendgemaakt.

Bij de nieuwe dienstregeling die in januari werd ingevoerd nam het aantal bussen en ritten vanwege bezuinigingen behoorlijk af. De OR sprak vervolgens in een open brief haar zorgen uit omdat het OV-bureau Groningen Drenthe dit jaar verder moet bezuinigen wat ten koste gaat van nog meer ritten. Ondanks die open brief, waarin gesteld werd dat de politiek aan zet is, werd er niet door de volksvertegenwoordigers gereageerd. Ook niet toen de Ondernemingsraad zelf contact zocht.

De Ondernemingsraad laat in een nieuwe open brief van zondag weten dat het lijkt alsof de politici alleen maar bezig zijn met prestige projecten als de tram, het Groninger Forum en de Zuidelijke Ringweg terwijl men niet op de hoogte is wat er straks qua openbaar vervoer in Stad en Ommeland gaat verdwijnen. De OR spreekt dan ook haar verbazing uit over de plannen om het Hoofdstation voor 150 miljoen euro te verbouwen vanwege een enorme passagiersgroei. “Maar door foute en ondoordachte politieke besluiten zal het flexibel openbaar vervoer worden afgebroken en kunnen we de passagiers uit stad en Ommeland niet op een goede manier van en naar het station vervoeren omdat de aansluitingen zijn verdwenen”, aldus Henk Gols van de OR van Qbuzz.

De OR van Qbuzz roept met de brief de politiek en al haar vertegenwoordigers op alsnog haar verantwoordelijkheid te nemen.