Oppositie maant college tot spoed

nieuws

De volledige oppositie heeft in een brief het college gemaand tot spoed. In de raadsvergadering van afgelopen woensdag beloofde het college dat de raad de voorjaarsbrief vrijdag zou ontvangen, inmiddels is duidelijk dat de brief “naar verwachting” pas maandag zal verschijnen. In de brief doet het college van B&W uit de doeken welke maatregelen zij neemt om de bezuinigingen en tegenvallers op te vangen.

“Wij hebben u in de afgelopen twee jaar vaak ons ongenoegen laten blijken over het (veel) te laat aanleveren van stukken. Meestal vanuit het presidium, een enkele keer in de raadsvergadering. Telkenmale beloofde uw college beterschap.” en “Dat betekent dat de fracties in de oppositie iets meer dan een week de tijd hebben om het debat hierover, in eerste instantie in de commissie FenV van 13 juni, voor te bereiden. U heeft, naar aanleiding van schriftelijke vragen van de VVD, ook beloofd dat in deze voorjaarsnota veel achtergrondinformatie staat. Op basis hiervan moet de gemeenteraad eigenstandig zijn verantwoordelijkheid kunnen nemen”
“Zeker in moeilijke tijden als deze vraagt dat een gedegen voorbereiding. En dat kan alleen nog als u daadwerkelijk aanstaande maandag 4 juni de voorjaarsnota aanlevert. Lukt dat niet, dan zijn wij niet in staat de behandeling in de commissievergadering optimaal voor te bereiden. Enkele fracties geven aan dat zij de commissievergadering helemaal niet meer kunnen voorbereiden als de voorjaarsnota er maandag niet is.”

De oppositie vertrouwt er op dat zij nu morgen de voorjaarsbrief ontvangt. Ook de coalitiefracties zijn uitgenodigd om aan deze brief mee te werken, maar hebben dat geweigerd of niet gereageerd