Martini Ziekenhuis krijgt Icoon in binnentuin

nieuws
illustratie: Seed Architects

Het Martini Ziekenhuis krijgt een paviljoen in de binnentuin. In het najaar gaat de eerste schop in de grond. Het ziekenhuis heeft jarenlang actie gevoerd om de benodigde twee miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Het paviljoen, dat de naam Icoon krijgt, is een langgekoesterde wens van de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis. Het gebouw moet een plek worden waar patiënten, bezoekers, medewerkers en andere belangstellenden in een huiselijke omgeving op adem kunnen komen. Ook kunnen er bijvoorbeeld lezingen of huiskamerconcerten gegeven worden.

Het ontwerp van architect Arnold Burger van Seed Architects bestaat uit ronde bogen. Het gebouw is zo ontworpen dat het licht is en veel uitzicht biedt op de bennentuin. Vanaf het terras kunnen bezoekers de binnentuin inlopen of de wandelroute volgen van Natuurmonumenten richting Piccardthofplas.

Het gebouw moet in het najaar van 2013 klaar zijn.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *