Swingin’ Groningen maakt eerste namen bekend

nieuws
Foto: fotoarchief Swingin' Groningen

Madeline Bell, Randy Brecker en Mezzoforte zijn een greep uit het aantal artiesten dat volgende maand zal optreden op het gratis jazz festival Swingin’ Groningen. Het programma voor het festival is donderdagochtend bekendgemaakt.

Het festival begint donderdag 12 juli. Onder het motto ‘Music is the Spirit of the Soul, Love is the Spirit of the Soul’, opent het Groningen Groove Orchestra het festival. Dit is een project van Stadjer Gerry Arling die als enige Groninger de Nederlandse Popprijs heeft gewonnen. Tijdens de openingsact treden ook diverse gasten aan, onder wie slagwerker Han Bennink, electro-muzikante Krause en saxofonist Yuri Honing.

Tijdens de drie dagen staan er podia op onder meer de Grote Markt, Waagplein, Poeleplein en in de Ellebogenbuurt. Ook openen vijftien cafés hun deuren voor verrassende optredens. Het festival eindigt zaterdag 14 juli met een optreden van jonge talenten. Onder de naam ‘New York comes to Groningen Top Ensemble’ zorgt een puik octet, aangevuld met zang van Hiske Oosterwijk en als speciale gast Randy Brecker, voor de afsluiting.

Voor het volledige programma kunt u terecht op de website van het festival Swingin’ Groningen.