Kredietbank eerste gecertificeerde schuldhulpverlener in Noorden

nieuws
De overhandiging van het kwaliteitscertificaat door mevr. Kuijpers van DNV Benelux aan wethouder Elly Pastoor (r)

De Groningse Kredietbank is vanaf vrijdag een gecertificeerde schuldhulpverlener. Het certificaat dat hierbij hoort werd vrijdag overhandigd aan wethouder Elly Pastoor van de gemeente Groningen.

De Kredietbank is de eerste gemeentelijke kredietbank in Noord-Nederland en de tweede kredietbank in Nederland die gecertificeerd is. De certificering biedt klanten zekerheid over de kwaliteit van het schuldhulpverleningsproces. Een goede en professionele dienstverlening is ook van belang, gezien de toename van het aantal mensen dat een beroep doet op de schuldhulpverlening. In de gemeente Groningen neemt het aantal aanvragen ook fors toe. Werd er in 2006 nog 1946 keer een beroep gedaan op de schuldhulpverlening, was dit in 2011 al opgelopen tot 2371 keer.

Wethouder Elly Pastoor is erg blij. “Ik ben er trots op dat we de schuldhulpverlening in onze stad op orde hebben. Want waar het om gaat is dat klanten zich gerespecteerd en geholpen voelen. Dat is waar we het voor doen en waar de Groningse Kredietbank al jaren aan werkt. Omdat schuldhulpverlening belangrijk is bij de bestrijding van armoede is het ook om die reden van belang dit goed op orde te hebben.”