Hoogleraar Klijn overleden

nieuws
foto: Bob de Vries

Emeritus hoogleraar Albertus Frederik Johannes Klijn aan de Rijksuniversiteit Groningen is afgelopen woensdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad vrijdag.

Klijn werd op 17 april 1923 in Doorn geboren. Aan de universiteit van Utrecht studeerde hij Theologie. In 1951 werd hij hervormd predikant in het Zeelandse Heinkenszand. Vier jaar later maakte hij de overstap naar het onderwijs, en werd hij wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Utrecht.

In 1967 kwam hij naar Groningen waar hij aan de Rijksuniversiteit tot hoogleraar oudchristelijke letterkunde en uitleg van het Nieuwe Testament werd benoemd. Klijn werd vooral bekend om zijn publicaties over de apocriefe boeken uit de tijd van het Nieuwe Testament.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *