Gronings echtpaar valt veertig meter

nieuws

Het Groningse echtpaar Jeroen de Graaf en Irmgard Fraune hebben vorige week tijdens een bergwandeling in IJsland een val van veertig meter gemaakt en overleefd. Na behandeling in het ziekenhuis in Reykjavik zijn ze inmiddels op weg terug naar Groningen.

Het ongeluk gebeurde tijdens een bergwandeling in een toeristisch gedeelte van het Scandinavische land. Toen ze van het uitzicht genoten, vanaf het vogelklif Dyrhólaey, brak plotseling de rotspunt af waar ze op stonden. Het stel viel vervolgens veertig meter naar beneden en werd bedolven onder brokken aarde en gevallen rotsblokken.

De vrouw liep een gebroken rugwervel op. Ondanks haar verwonding gaat ze op zoek naar hulp omdat haar man, die een gebroken voet heeft opgelopen, niet van zijn plek kan. Uiteindelijk wordt het stel gered door een IJslander die een reddingsteam ter plaatse stuurt. Vrijdag worden de twee met het vliegtuig naar Nederland gevlogen. Voor de reis is een verpleegster uit Nederland naar IJsland gevlogen om de gewonde vrouw te begeleiden.