Basisschool strijdt tegen sluiting door O2G2

Het actiecomité van basisschool Karrepad in De Hoogte gaat actie voeren tegen de sluiting van hun school. Het comité bestaat uit ouders van leerlingen en ze willen onder andere een handtekeningenactie organiseren en eventueel bij de gemeente langsgaan.

De ouders van de leerlingen hebben een brief ontvangen waarin staat dat de school vanaf augustus 2013 zal sluiten. De leerlingen moeten dan verhuizen naar de locatie van Karrepad aan de Molukkenstraat. De ouders zien hier niets in, omdat de kinderen dan de drukke Bedumerweg moeten oversteken. Een andere mogelijkheid is een verhuizing naar een basisschool in de wijk Selwerd.

De Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2) wil te kleine basisscholen sluiten, omdat deze te duur zijn.

Deel dit artikel: