Afbeelding moet HBO-opleidingen beter met elkaar vergelijken

nieuws

De Hanzehogeschool heeft vrijdag in samenwerking met hogeschool Windesheim in Zwolle, de Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Saxion Hogeschool een afbeelding met objectieve studiekeuzeinformatie geïntroduceerd.

De informatie, genaamd ‘Studie in cijfers’ wordt geplaatst op de websites van de deelnemende scholen, in de opleidingsbrochures en op Studiekeuze123.nl. Met de afbeelding is in één oogopslag duidelijk wat bijvoorbeeld het baanperspectief van een studie is of hoe studenten de opleiding waarderen.

“Het mooie is dat je hiermee opleidingen en hogescholen gemakkelijk kunt vergelijken, doordat de cijfers er overal hetzelfde uitzien, of je nou een studie in Nijmegen of in Groningen bekijkt”, zegt Sebastiaan Hameleers, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg. Het initiatief voor de afbeelding werd eind 2011 genomen omdat de bestaande studiekeuzeinformatie vaak lastig vergelijkbaar is, en daarnaast niet altijd betrouwbaar is. De informatie wordt geleverd door Studiekeuze123.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *