Watertappunt bij Hanze óf RuG

Waterbedrijf Groningen gaat een watertappunt installeren op het Zernike bij de Hanzehogeschool óf naast de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat. Studenten kunnen via Facebook stemmen en bepalen welke onderwijsinstelling de winnaar wordt.

Met deze competitie wil Waterbedrijf Groningen studenten zover krijgen om in plaats van flesjes water te kopen, gewoon kraanwater te gebruiken. Dit is beter voor het milieu en veel goedkoper. Duizend liter water uit de kraan kost gemiddeld 1,30 euro, net zoveel als een literfles water bij een benzinestation.

Het gaat om het tweede watertappunt van de stad, na die bij het Groninger Museum. Er kan nog gestemd worden tot vrijdagmiddag 15:00 uur.

Deel dit artikel:

  1. Als zo’n tappunt zoveel goedkoper en beter is, waarom dan niet twee tappunten erbij, op Zernike en bij de bibliotheek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *