Veel schade bij uitslaande brand Top Naefflaan

112
Foto: Gertjan Kampen

Er heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een uitslaande brand gewoed in een hoekwoning aan de Top Naefflaan in de Wijert-Zuid. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

“De brand brak rond 03.50 uur uit”, vertelt woordvoerder Coen Vaarkamp van de Hulpverleningsdienst Groningen. “De buren zagen dat de ramen zwartgeblakerd waren en belden daarop de brandweer. Toen wij met een bluswagen en een hoogwerker ter plaatse kwamen was de brand aan de achterzijde van de woning uitslaand. Omdat ook niet bekend was of er zich nog personen in het pand bevonden hebben we opgeschaald naar ‘middelbrand’ wat inhoudt dat er ook een tweede bluswagen ter plaatse werd gevraagd.”

Uiteindelijk kon de brand vrij snel in de kiem gesmoord worden. “Brandweerlieden zijn daarna direct de woning ingegaan maar hebben de bewoner niet aangetroffen”, zegt Vaarkamp. “Bij de brand kwam wel veel rookontwikkeling vrij en in de woning is veel rook- en roetschade ontstaan. We hebben Stichting Salvage ter plaatse gestuurd die de bewoner gaat ondersteunen bij het afhandelen van de schade.” De bewoners Over de oorzaak is volgens de woordvoerder nog niets bekend. “Hier zal de Technische Recherche onderzoek naar doen.”