Veel schade bij brand café Het Catshuys

112
Foto: Michel Eising - 112groningen.nl

Een forse binnenbrand heeft woensdagavond voor veel schade gezorgd in café Het Catshuys aan het Gedempte Kattendiep. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

“We kregen de melding rond 19.00 uur binnen”, vertelt woordvoerder Coen Vaarkamp van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Omstanders zagen rook uit het café komen en belden daarop het alarmnummer. Omdat het om een gebouw in de binnenstad gaat zijn we uitgerukt met twee bluswagens en een hoogwerker.”

Bij aankomst bleek er een forse binnenbrand te woeden. “Deze is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de meterkast. Het café heeft door de brand veel rook- en roetschade opgelopen. Stichting Salvage hebben wij inmiddels ingeschakeld om de eigenaar te assisteren bij het afhandelen van de schade. De schade is groot, ook omdat wij nog wat sloopwerkzaamheden gaan verrichten om er zeker van te zijn dat er geen vuur meer in het pand zit.”

Vaarkamp vertelt dat rond 19.30 uur het ‘sein brand meester’ gegeven kon worden. “Bij de brand is niemand gewond geraakt omdat op het moment dat het vuur uitbrak het café gesloten was.” Of het pand de komende dagen wel weer open kan durft Vaarkamp niet te zeggen. “Dit hangt af van hoe snel de schade hersteld kan worden.”