Ouders verontwaardigd over sluiting basisschool

Het aantal kinderen in Groningen is de laatste jaren afgenomen, vandaar dat basisscholen ook kleiner worden. Openbaar Onderwijs Groep Groningen wil te kleine basisscholen sluiten. “Scholen met 130 leerlingen zijn te klein en daardoor te duur”, aldus Marita Schreur van O2G2.

De ouders van de leerlingen van het Karrepad in de wijk De Hoogte kregen vrijdag een brief waarin stond dat de locatie van het Karrepad aan de Van Oldenbarneveldlaan vanaf volgend jaar augustus dicht gaat. De kinderen moeten dan naar een andere school. Het Karrepad aan de Molukkenstraat ligt dan het meest voor de hand.

De ouders zijn verontwaardigd dat ze zo laat op de hoogte zijn gebracht en niet bij de plannen zijn betrokken. Ook zien ze de toekomst somber in. Wanneer de kinderen volgend jaar naar de Molukkenstraat gaan moeten ze de drukke Bedumerweg oversteken. Een andere mogelijkheid is een basisschool in Selwerd.

De plannen van O2G2 gaan vrijwel zeker door. In verschillende wijken van Groningen zullen er volgend jaar basisscholen gesloten worden.