Nieuwe aanval VVD op tentenkamp Occupy

De VVD vindt dat Peter Rehwinkel het tentenkamp van Occupy Groningen op de Westerhaven moet verbieden omdat er sprake is van een gevaarlijke situatie. Dat schrijft de partij in een open brief aan de burgemeester.

Het tentenkamp is al langer een doorn in het oog van de liberalen. Volgens de VVD is er geen sprake van een demonstratie, maar van een illegale camping, die deels gesubsidieerd wordt door de gemeente via het gratis verstrekken van water en stroom. Het stadsbestuur denkt er echter anders over en ging niet in op een eerder verzoek van de VVD om het kamp op te doeken.

De VVD beroept zich deze keer op de veiligheid die volgens de partij niet gewaarborgd is. Op 7 mei brandde een grote tent van het Occupykamp af. De brand toont volgens de VVD aan dat er sprake is van een situatie waarbij ook mensenlevens in gevaar zijn. De liberalen roepen de burgemeester daarom op om in het kader van de verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid op te treden.

Deel dit artikel: