“Niet de blaren maar de wind is grootste tegenstander”

nieuws
medewerkers van het Rode Kruis prikken blaren door. Foto: Sebastiaan Scheffer

Zo’n achthonderd wandelaars nemen deze week in Friesland deel aan de 66ste editie van de Elfstedenwandeltocht. Donderdag stond de derde etappe van Workum naar Franeker op het programma. Een etappe over 44 kilometer.

“Grootste tegenstander vandaag was de wind”, vertelt mevrouw Blok uit Groningen die voor de eerste keer de tocht van 207 kilometer loopt. “Constant tegen de wind in lopen maakte het tot een hele zware dag. Daardoor heb ik toch wat spierpijn opgelopen.” De etappe noemt Blok niet heel bijzonder. “Via Bolsward en Harlingen finishten we op de Breedeplaats in Franeker. Onderweg zie je behoorlijk wat industrie en industrieterreinen. Woensdag was daarentegen heel wat mooier als je door de bossen bij Rijs loopt.”

De organisatie kan tot dusver terugkijken op een geslaagde editie. Van de achthonderd deelnemers hebben tot nu toe negentien er de brui aan gegeven. Dat is iets meer dan de afgelopen jaren, maar met de vele regen en wind van de afgelopen dagen niet vreemd. Vrijdag wacht de vierde etappe. Een tocht over 45 kilometer van Franeker naar Dokkum. Zaterdag wordt er gefinished in Leeuwarden.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer was donderdag in sporthal De Trije in Franeker waar de deelnemers medische behandeling kregen aangeboden. Hij sprak daar met mevrouw Blok: