GGD komt met last minute vaccinaties

De GGD Groningen start vanaf 12 juni met last minute vaccinaties voor mensen die op het laatste moment een reis geboekt hebben naar Kroatië of Turkije of naar het EK voetbal gaan in Polen of Oekraïne.

De vaccinaties worden gegeven in het gebouw van de GGD aan het Hanzeplein. Voor de spreekuren hoeven geen afspraken gemaakt te worden. De vaccinaties worden aangeboden omdat veel mensen het kort voor vertrek niet meer zinvol vinden om vaccinaties te halen voor hun reis. De GGD laat echter weten dat het toch belangrijk is dat de nodige prikken gehaald worden omdat ook op korte afstand van Nederland mensen nog hepatitis B, difterie, polio en tetanus op kunnen lopen.

Behalve vaccinaties kunnen reizigers tijdens de spreekuren ook een gezondheidsadvies krijgen. De spreekuren worden behalve in Groningen ook in Drenthe en Fryslân gegeven.

Deel dit artikel: