Friese ChristenUnie voorstander van superbus

nieuws
Foto: Rudmer Fijlstra

De fractie van de ChristenUnie in de provinciale staten in Fryslân wil de superbus van Wubbo Ockels laten rijden tussen Groningen en Heerenveen, als de plannen voor een spoorverbinding tussen de beide plaatsen niet doorgaan.

Dat liet de christelijke partij woensdag weten tijdens de presentatie van de bus op het Waagplein in Leeuwarden. De superbus was in de Friese hoofdstad op uitnodiging van de partij. Ockels gaf uitleg over zijn bus, en ook konden Statenleden een rondje maken door de stad.

Er wordt al langere tijd gesproken over het opwaarderen van de verbinding naar Heerenveen. Deze maand riep Bernard Wientjes van VNO-NCW op om niet langer te aarzelen over de aanleg van een spoorlijn naar het Friese dorp. Ook de jongerenafdelingen van de JOVD en het CDJA in de stad zijn voorstander van zo’n spoorverbinding. Echter door de bezuinigingen die de Kunduz-coalitie is overeengekomen op het gebied van infrastructuur is het maar de vraag of een spoorlijn gerealiseerd kan worden. Daarom zou volgens de Friese ChristenUnie de superbus een goed alternatief kunnen zijn.