Eerbetoon aan dichter Driek van Wissen

De voormalige stadsdichter Driek van Wissen overleed onverwacht op 21 mei 2010. Maandag op zijn sterfdag wordt de aftrap gegeven voor een hommage aan hem.

Driek van Wissen heeft een tiental gedichten geschreven over de stad die door componist Wim van der Kuip op muziek zijn gezet. Bij alle tien liedjes wordt momenteel een clip opgenomen en elke maand wordt daarvan de nieuwste uitgebracht. In café Wolthoorn worden maandagmiddag de eerste twee clips vertoond van de gedichten ‘Stad op maat’ en ‘Ons kent ons’. Burgemeester Rehwinkel neemt om ongeveer half vier de eerste clip in ontvangst. Jean Pierre Rawie, Alina Kiers, Frank den Hollander en Peter de Haan leveren ook een bijdrage.

Wim van der Kuip gaat dit jaar met zijn band op tournee met de liedjes. Op een later tijdstip zal nog een avondvullend programma in de Stadsschouwburg volgen. Hiervoor zijn allerlei bevriende artiesten benaderd, waaronder Youp van’t Hek en Bert Visscher.