Dwars drietal in de boeien geslagen

De politie heeft woensdagavond op de Nijensteinheerd twee mannen aangehouden die worden verdacht van het rijden onder invloed. Een derde man die zich met hun arrestatie bemoeide werd ook opgepakt.

De agenten waren getipt dat de bestuurder van de auto mogelijk een slokje teveel op had. Op de Stoepemaheerd ontdekten ze de wagen en gaven de chauffeur een stopteken. Die negeerde dat niet alleen, maar ging er op hoge snelheid vandoor. Even later vonden de agenten de auto op de Nijensteinheerd terug, met daarbij twee Groningers van 23 en 26 jaar oud.

De bestuurder van de wagen weigerde een alcoholtest te doen, waarop de agenten besloten het tweetal aan te houden. Dat ging met veel verzet gepaard. Een 19-jarige man uit Siddeburen, die zich ermee bemoeide en ook lastig ging doen, werd ook meteen meegenomen. Het drietal is ingesloten voor verhoor.