Bevrijdingsfestival dreigt met aangifte tegen Nachtburgemeester

nieuws

De organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen dreigt met aangifte tegen Nachtburgemeester Chris Garrit.

In een e-mail liet Bevrijdingsfestival-directeur Diederik van der Meide donderdagochtend weten dat hij naar de politie stapt als er zaterdag in het Stadspark ook maar één flyer, poster of sticker van het door Garrit georganiseerde Gideon Festival te vinden is.

Op zijn Facebook uitte de Nachtburgemeester zijn frustratie: “Wat een humor, die man van de vrijheid!”, schreef hij onder meer. Garrit zegt dat het Gideon Festival zich aan alle regels houdt, en Van der Meide best normaal tegen hem had mogen doen: “We wilden gewoon een paar posters opplakken op het Bevrijdingsfestival, maar dan moesten we volgens mister vrijheid een kraampje huren en daar was de inschrijftermijn al voor verstreken.”

Van der Meide laat weten dat het Bevrijdingsfestival nou eenmaal niet zonder regels kan. Volgens hem had de organisatie van het Gideon Festival vorig jaar “het hele bos volgeplakt”. Chris Garrit verwijt Van der Meide een zeer negatieve houding, en zegt dat het niet zijn organisatie, maar de bezoekers van Gideon waren die de stickers en posters hadden opgehangen. Eerder figureerde de Nachtburgemeester nog gratis in een promotiefilmpje voor het Bevrijdingsfestival.

De directeur van Bevrijdingsfestival Groningen snapt niet waar de frustratie van Garrit vandaan komt: “Hij heeft dit jaar geen subsidie gekregen, misschien dat het daar mee samenhangt.” Garrit laat op zijn beurt weten dat hij openstaat voor een gesprek: “Diederik krijgt van mij een gratis kaartje voor het Gideon Festival.”