Raad twijfelt aan haalbaarheid Floriade

Verschillende partijen in de gemeenteraad twijfelen of Groningen over tien jaar wel de Floriade op het Suikerunieterrein moet organiseren. Ze zien met name niet direct miljoenen bezoekers op een Groningse Floriade afkomen.

De Stadspartij verwacht er helemaal niets van in een ‘lege regio”, en de VVD pleit voor Meerstad Noord als locatie voor een Floriade. SP-fractievoorzitter Eikenaar bracht woensdag het College van B en W de verliezen van eerdere Floriades in Haarlemmermeer en Zoetermeer in herinnering, die voor resp. 8 en 7 miljoen euro het schip in gingen.

Wethouder Frank de Vries ziet geen bezwaren: bij alle eerdere Floriades moest grond separaat worden aangekocht en Groningen heeft al het Suikerunieterrein in zijn bezit. Daar komt pas rond 2025 woningbouw en met de steun Van LTO landbouw, de Rabobank, GasTerra, de RUG en NKB Noord ziet hij zich van succes verzekerd.