Seizoen voorbij na nieuwe nederlaag FC Groningen

Een inspiratieloos FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis met 0-1 verloren van Roda JC. In een wedstrijd waarin nauwelijks kansen werden gecreëerd is de achterstand nu te groot geworden om nog kans te maken op de play-offs.

Eerste helft

Roda JC begon beter dan FC Groningen aan de wedstrijd. In de tweede minuut mochten de Limburgers al de eerste hoekschop nemen. Tim Keurntjes was daarna de eerste Groninger die richting de goal schoot. Zijn schot vanaf twintig meter, vloog hoog over. Na ongeveer twintig minuten kreeg Groningen de eerste echte kans. Suk kon niet genoeg kracht achter de bal zetten na een voorzet van Lorenzo Burnet. De Zuid Koreaan kopte de bal naast.

Het eerste half uur van de eerste helft was vooral saai. Beide kansen wisten geen kans te creëren, waardoor het niet altijd even leuk was om naar te kijken. Na een dik half uur kwam Roda JC op een 0-1 voorsprong. Wielaert kom een vrije trap makkelijk inschieten. Dat was weer typerend voor FC Groningen. De verdediger van Roda JC werd niet gedekt en hem werd geen strobreed in de weg gelegd om af te ronden.

Vijf minuten voor rust kwam FC Groningen goed weg. Na een misverstand tussen Sparv en Ivens vergat Junker te scoren. Vlak voor rust had FC Groningen voor het eerst een redelijke aanval. Andersson kon Suk net niet bereiken, waardoor de Limburgers met een voorsprong gingen rusten.

Tweede helft
Groningen begon sterk aan de tweede helft. Dit leverde een aantal vrije trappen op op de tegenhelft, maar gevaarlijk werden deze schoten niet omdat de precisie leek te ontbreken. Ook Roda leek niet de intentie te hebben om gevaarlijk te worden, waardoor het voor het publiek maar een matig duel werd om te aanschouwen.

Matías Jones probeerde een kwartier voor tijd de stand op gelijke hoogte te brengen met een afstandsschot. Maar deze werd door doelman Pawel Kieszek uit de lucht geplukt. In de slotminuten claimde FC Groningen een strafschop. Een hard schot van Nicklas Pedersen leek op de arm van Jagos Vukovic terecht te komen. Arbiter Janssen zag er echter niets in.

Door het verlies blijft de FC twaalfde in de Eredivisie met 35 punten uit dertig wedstrijden. Roda JC heeft momenteel zes punten meer dan FC Groningen. Daardoor is het seizoen, met nog vier wedstrijden op het programma, voorbij.

Opstellingen
FC Groningen: Luciano; Tom Hiariej (’84 David Texeira), Jonas Ivens, Tim Sparv, Lorenzo Burnet (’57 Koen van de Laak); Petter Andersson; Henk Bos (’68 Matías Jones), Tim Keurntjes, Nicklas Pedersen, Dusan Tadic; Hyun-Jun Suk.
Roda JC: Pawel Kieszek; Martijn Monteyne, Robbie Wielaert, Bart Biemans, Jimmy Hempte; Laurent Delorge (’59 Jagos Vukovic), Ruud Vormer, Davy De Beule (’80 Arnaud Sutchuin), Adil Ramzi; Sanharib Malki (’90 Guus Hupperts), Mats Junker.

Statistieken
Scheidsrechter: Ed Janssen.
Toeschouwers: 21.000.
Doelpunt: ’35 Wielaert 0-1.
Gele kaarten: ’42 Hiariej, ’59 Delorge, ’64 Van de Laak, ’66 Biemans, ’84 Ivens.

Pieter Huistra in gesprek met verslaggever Stefan Bleeker

Koen van de laak na afloop

Petter Andersson weet nog altijd niet of hij zijn contract gaat verlengen

Deel dit artikel:

  1. ze moeten niet alleen die tadic verkopen maar gooi het hele zootje maar in de verkoop, maar waarschijnlijk is er toch niemand die er ook maar een cent voor wil geven. een stel duur betaalde “profs” die vergeten dat het publiek een duur betaald kaartje moet kopen om naar ze te mogen kijken en datzelfde publiek tracteert op een totaal futloos stelletje niksnuttenvoetbal!!

  2. Trainers nog beschikbaar voor volgend seizoen: Wenger, Capello, Van Gaal, Mourinho en Joop Gall. Dan is de keuze snel gemaakt..

  3. Ik heb al jaren een speciale pagina van FC Groningen op mijn website, mooi klein en overzichtelijk. Elke week kan je met een klik de laatst gespeelde wedstrijd zien plus de commentaren. Bovenaan de pagina staat “DE TROTS VAN GRONINGEN!”. De lol is er voor mij af en ik verwijder hem bij dezen, want er is niets meer om trots op te zijn… Natuurlijk zal ik het commentaar krijgen dat ik geen echte fan ben, het zij zo, een fan heeft recht op hoop van overwinning en dat is er niet! Nog niet zo lang gelden de opmerking van het bestuur en de coach dat men in de hoogste regionen zal gaan spelen! In de eerste divisie misschien?!… Goed, ik heb inmiddels de site verwijderd en als ik heel eerlijk ben, met een rot gevoel, maar hij komt er weer op zodra Pieter Huistra zijn biezen heeft gepakt, m.a.w. als er weer een klein beetje hoop is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *