Laboratorium maakt kans op architectuurprijs

nieuws

Het gebouw waarin het Laboratorium voor Infectieziekten is gehuisvest is genomineerd voor de landelijke architectuurprijs van de branchevereniging van Nederlandse Architecten, de BNA. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Het Laboratorium, dat aan de Van Swietenlaan staat, is een ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond. Donderdag werd bekend gemaakt dat het gebouw de regionale voorronde gewonnen heeft. De jury laat in het juryrapport weten onder de indruk te zijn. “De jury is onder de indruk van de manier waarop de architecten het laboratorium zowel van buiten als van binnen hebben verlost van zijn introverte, hygiënische imago. Met het expressieve en tot de verbeelding sprekende gebouw tonen zij een verfrissende kijk op de typologie van het laboratorium.”

Naast het Laboratorium is het Provinciehuis Fryslân in Leeuwarden genomineerd. Beide projecten maken samen met de genomineerden uit vier andere regio’s kans op de landelijke architectuurprijs. Deze zal op 16 mei in Amsterdam worden uitgereikt.

Deel dit artikel:
Adverteren?