Ballonnen voor nieuw schoolgebouw in Kenia

Leerlingen van de Boerhaaveschool in de stad laten woensdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur honderden ballonnen de lucht in gaan. De actie maakt deel uit van het project Kinderwensen voor Kenia.

Voor het project hebben de kinderen de afgelopen weken ballonnen verkocht aan familie en kennissen. Het geld dat hiermee verdiend is, wordt gebruikt voor het opbouwen van een school in Kenia. De opbrengst gaat namelijk naar de Tuungaane Amani Kenya Foundation. Zij gaan een Early Childhood Development Centre opbouwen in het Afrikaanse land. De bedoeling is dat in dit centrum jonge kinderen worden opgevangen.

Het project Kinderwensen is een inzamelingsactie van Stichting EducAIDed in samenwerking met de Hanzehogeschool. De actie op de Boerhaaveschool zal woensdagmiddag rechtstreeks te volgen zijn in het radioprogramma De Dagdoorbraak op OOG Radio.