9-Jarige Andrei Makarov derde in finale Pianoconcours

nieuws
Foto: Johan Kloosterboer - nieuwsmakelaar.nl

De negenjarige Andrei Makarov uit Groningen is zondag derde geworden in de finale van het Steinway Pianoconcours 2012. Makarov kwam uit in de categorie tot en met tien jaar.

De finale vond plaats in een uitverkochte Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Negen ambitieuze en getalenteerde talenten streden om de hoogste eer in de nationale finale. De talenten werden beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van voorzitter Jan Wijn. Wijn liet na afloop weten onder de indruk te zijn. “De prestaties waren indrukwekkend en veelbelovend. Opvallend is dat het niveau in de loop der jaren steeds hoger is geworden.”

In de jongste categorie tot en met tien jaar ging de eerste prijs naar Nikola Meeuwsen uit Den Haag. De Amsterdamse Juliette-Constance Riebeek werd tweede. Stadjer Andrei Makarov werd derde.

In de categorie tot dertien jaar won Yang Yang Cai uit Rheden. Ramon van Engelenhoven uit Medemblik won in de categorie tot zestien jaar. Laatstgenoemde zal Nederland vertegenwoordigen op het internationale Steinway Festival dat in september in Hamburg plaatsvindt.