Protest bij automeeting Ringweg

Liefhebbers van gepimpte auto’s hebben in de nacht van zaterdag op zondag geprotesteerd tegen de plek die ze van de gemeente Groningen toegewezen hebben gekregen. Het protest verliep zonder problemen.

Eind januari maakte de gemeente bekend dat liefhebbers voortaan konden ontmoeten op een terrein aan de Gideonweg. In de maanden voorafgaand vonden deze ontmoetingen plaats op industrieterrein Driebond wat veel overlast met zich meebracht voor omwonenden.

De autoliefhebbers willen echter weer terug naar hun oude stekkie omdat ze daar droog, veilig en uit de wind staan. Uit protest reden ze rond middernacht naar hun oude locatie onder de ringweg. De politie kwam al snel poolshoogte nemen en schakelde versterking in.

Een woordvoerder van de autoliefhebbers is in gesprek gegaan met een leidinggevende van de politie. Resultaat van dat gesprek is dat men opnieuw in gesprek gaat met de gemeente om te praten over een locatie. Rond 01.00 uur is iedereen weer teruggekeerd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.