Parketpolitie in actie voor betere CAO

De acties bij de politie voor een betere CAO breiden zich deze week uit naar de parketpolitie. Vanaf maandag houden de politiebonden ledenvergaderingen door het hele land. Woensdag is Groningen aan de beurt.

Tijdens de vergaderingen zullen de gezamenlijke politiebonden ACP, NPB en VMHP uitleg geven over de stand van zaken rond het CAO-overleg. De vergaderingen zullen plaats vinden onder werktijd. Dit heeft als consequentie dat er mogelijk niet genoeg parketpolitie beschikbaar is om rechtszaken normaal te laten verlopen. Welke gevolgen dit heeft voor de Groninger rechtbank is op dit moment nog onbekend.

De bonden laten weten dat justitie gemotiveerde verzoeken kan sturen om ervoor te zorgen dat er wel genoeg parketpolitie aanwezig is bij omvangrijke zaken, zoals moord- en zedenzaken, zodat deze gewoon door kunnen gaan.

De acties bij de parketpolitie beginnen maandag in Zwolle. Na Breda zijn op woensdag Groningen en Assen aan de beurt. Als laatste vinden er vergaderingen plaats in Leeuwarden en Maastricht.